Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, Belçika kampıyla ilgili değerlendirmelerde bulunup, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın takım içinde adaleti ve duruşuyla beğeni kazandığını söyledi. Emre, "Fenerbahçe'nin olduğu yerde, ikincilik her zaman başarısızlıktır" sözlerini kullandı !..
Fenerbahçe Televizyonu'nun kamp günlüğü programına katılan Emre Belözoğlu, kamp çalışmalarını anlattıktan sonra, Teknik Direktör Aykut Kocaman'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tecrübeli futbolcu, Kocaman'ın Fenerbahçe camiasının ne istediğini bilen ve duruşuyla örnek alınabilecek bir futbol adamı olduğunu belirtip,, "Aykut Hoca, kendini çok iyi ifade edebilen birisi ve bu durum tüm takımın da kendine güvenmesini sağlıyor. Herkes biliyor ki; 'hak etmiyorsa oynamayacak; hak ediyorsa oynayacak'. Bu, bir takımda olması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu, sezon başı kampı olmasına rağmen herkesin kafasında oturmuş bir düşünce" ifadelerini kullandı.
Emre Belözoğlu, Aykut Kocaman'ın şimdiye kadar az görülen bir antrenman uygulaması yaptırdığını da vurguluyarak, "Günümüz futbolunda futbolcunun top ayağına gelmeden düşünmesi ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Ben milli takımda da yer aldım ve birçok hocayla çalıştım. Buna yönelik çalışma yapan çok az hoca gördüm ve Aykut Hoca, bu anlamda çok önemli bir örnek. Bize top gelmeden düşünmemizi sağlayacak antrenmanlar yaptırıyor ve bunun faydalarını önümüzdeki maçlarda görmeye başlayacağız" diye konuştu.
Emre, Fenerbahçe'nin bütün kulvarlarda, özellikle lig ve kupada en önemli favori olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Şampiyonlar Ligi'nde de önümüzde 2 rakip olacak. Ne olursa olsun lig ve kupayı bu sezon almamız gerektiğini düşünüyorum. Geçen sezon gerçekten çok sıkıntılı bir dönem yaşadık. Gerek kupa finali gerek son maçta kaybedilen şampiyonluk? Bunların yaralarını sarmak gerçekten kolay değil, şu an burada elimizden geldiğince bunları unutup, ekstra motive olarak çalışmamız ve bunu sahaya yansıtmamız gerekiyor. Fenerbahçe'nin, ligde ve kupada şampiyonluktan başka hedefi olamaz. Şampiyonlar Ligi'nde de öncelikle gruplara kalıp ardından yine kendimize bir hedef belirlememiz gerekiyor. Fenerbahçe'nin olduğu yerde ligde ve kupada 2'ncilik her zaman başarısızlıktır. Geçen sezon canlı bir örneğini yaşadık ve bu sezon başarı için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.''